اولین نشست مسئولین پژوهش خواهران وبرادران حوزه با موضوع جشنواره استانی علامه حلی ره در مدیریت حوزه علمیه خواهران استان اصفهان
اولین نشست مسئولین پژوهش خواهران وبرادران حوزه با موضوع جشنواره استانی علامه حلی ره در مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران استان اصفهان برگزار گردید.
در ابتدای این جلسه که با حضور مدیر حوزههای علمیه خواهران استان اصفهان، معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه اصفهان و مسئولان پژوهش این دو مرکز برگزار شد، حجتالاسلام والمسلمین «ابوذر دهقانی»، دبیر جشنواره استانی علامه حلی در اصفهان، گزارشی از فعالیتهای صورت گرفته در دبیرخانه استانی جشنواره ارائه کرد.
در ادامه، حجتالاسلام والمسلمین «جواد اسماعیلنیا»، دبیر جشنواره علامه حلی(ره)، در سخنانی با اشاره به اینکه وضعیت پژوهش در حوزههای علمیه در حد مطلوب قرار ندارد، برگزاری جشنوارهها و مسابقاتی از قبیل جشنواره علامه حلی(ره) را در راستای رشد کمی و کیفی پژوهش در حوزههای علمیه ارزیابی کرد.
وی، جشنواره علامه حلی(ره) را معتبرترین جشنواره پژوهشی در سطح حوزههای علمیه دانست و افزود: برای ترویج پژوهش باید افزون بر اینکه در حوزه، افکار را متوجه اهمیت آن کرده و برای طلاب ایجاد انگیزه نمود، اساتید حوزه را نیز در این امر همراه کنیم.
وی ابراز داشت: افزون بر اینکه باید نحوه پژوهش را به طلاب آموزش داد، تفکرات را نیز باید اصلاح کرد، همچنین جرأت دادن و افزایش اعتماد به نفس، تشویق، کنار گذاشتن توقع بیجا و برگزاری کرسیهای نقد آثار، از مواردی است که باید به آن توجه ویژه داشت تا بتوان به انتظار مطلوب در این زمینه رسید.
حجتالاسلام والمسلمین اسماعیلنیا با تأکید بر اینکه یکی از مهمترین وظایف حوزهها در این امر آموزشدهی است، خاطرنشان کرد: باید در حوزهها اصول مقالهنویسی، اصول ابتدایی نویسندگی، استفاده از نرمافزار های علمی و موارد دیگر را آموزش داد و علاوه بر این آموزشها، تشویق و حمایت را نیز مد نظر قرار دهیم.
دبیر جشنواره علامه حلی(ره) در ادامه سخنان خود، حوزه علمیه اصفهان را با قدمت بسيار و حضور بزرگاني همچون آيتالله العظمی مظاهري و طلاب جوان و مستعد از افتخارات حوزه علميه جهان اسلام دانست و با بیان اینکه رشد 90 درصدي شركت طلاب این استان در جشنواره سال گذشته علامه حلی، چشمگیر و خیرهکننده بوده، مراتب تشکر و قدردانی خود را از محضر بزرگان حوزه اصفهان، مديران مراكز، مدارس و همكاران پژوهشي براي خلق اين نوع افتخارات اعلام داشت.
در ادامه این نشست، حجج اسلام والمسلمین حجامی، مسئول بخش علمی جشنواره علامه حلی(ره)؛ حجت الاسلام ابطحی مدیر حوزههای علمیه خواهران استان، جلالی معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه برادران استان سخنانی پیرامون جشنواره، شخصیت والای علامه حلی و نحوه ارزیابیها در جشنواره ارائه نمودند.
در این نشست همچنین خانم حقیقی، مدیر مدرسه علمیه مجتهده امین و حجتالاسلام تقیزاده، مسئول پژوهش مدرسه علمیه جدّه بزرگ اصفهان تجربیات خود از تشویق طلاب به شرکت در جشنواره را در اختیار شرکتکنندگان قرار دادند.
حضور در جلسه شورای سیاستگذاری جشنواره علامه حلی استان اصفهان، از دیگر برنامههای دبیر جشنواره و هیئت همراه در سفر به اصفهان بود.