برگزاری جلسه دفاعیه پایان نامه دانش آموخته مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآن نرجس خاتون شاهین شهر

شناسه خبر : 61196

1397/03/20

تعداد بازدید : 486

 برگزاری جلسه دفاعیه پایان نامه دانش آموخته مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآن نرجس خاتون  شاهین شهر
خانم مریم محمودی،دانش آموخته مرکز تخصصی تفسیر وعلوم قرآن نرجس خاتون (سلام الله علیها ) شاهین شهر از پایان نامه خود با عنوان : «معنا شناسی واژه بصر در قرآن» و با راهنمایی «حجت الاسلام و المسلمین رضا رمضانی» و داوری«جناب آقای مهدی حبیب اللهی» در مرکز مدیریت استان اصفهان دفاع کرد.

خانم محمودی در دفاع از پایان نامه خود اظهار داشت: قرآن کریم دارای سطوح و لایه ­­های متنوع عرضی، طولی و سرشار از پیچیدگی­های زبانی و معنایی است. واژگان قرآن جدای از معنای اساسی و مستقل خود، در کنار واژگان و جملات مجاور در بافت متنی، دارای معانی جدید می­شوند. در معنا شناسی قرآن که مطالعه­ی علمی معنا است و به عنوان بخشی از زبان شناسی امروزی(توصیفی و ساخت گرا)، به دنبال کشف معنایی است که در پس لایه­های متن قرآن ذخیره شده است.

    وی افزود:این نوشتار با الهام  از این روش و تکیه بر مکتب بن( قومی– فرهنگی )، در صدد تبیین جایگاه معنایی «بصر» در قرآن طبق سه گام اصلی می باشد.

مریم محمودی تصریح کرد: از نتایج مهم پیمودن این سه گام این است که در گام اول به بررسی تبار شناسی واژه بصر بر پایه­ی معنای اساسی و با مطالعه­ی جهان بینی و فرهنگ قومی عرب جاهلی در پیش از اسلام، این است که واژه بصر قبل از اسلام نیز کاربرد داشته و معنای اصلی آن «دیدن و درک کردن چه با چشم ظاهر یا باطن» و تطوّر معنایی نداشته است.