به گزارش پایگاه خبری- اطلاع رسانی حوزه های علمیه خواهران نشست اخلاقی ویژه طلاب با موضوع «نقش اخلاق در شناخت دین» در مدرسه علمیه خواهران الزهرا(س) فریدن برگزار شد.
مدیر حوزه علمیه خاتم الانبیاء برادران شهر داران تاکید کرد: اگر رعایت اخلاق نباشد، دین ارزش و جلوه خود را نشان نمی دهد، همانطور که اگر کسی صورت نداشته باشد شناخته نمی شود.
حجت الاسلام جمشیدی، مدیر و استاد حوزه علمیه خاتم الانبیاء برادران شهر داران در این نشست گفت: وجه دین اسلام حسن خلق است، حسن خلق جایگاه بزرگی دارد ولو رتبه اش از نظر عقاید پایین تر است و مرتبه پایین تری از فضیلت دارد، ولی به هر حال جایگاه بزرگی است و در هر نقطه ای از آن وارد شویم انسان نیازمند مسائل اخلاقی است.
وی گفت: بهترین اخلاق، اخلاقی است که قرآن و اهل بیت اطهار (ع) ارائه داده اند و این مبانی اخلاقی را برخی از عرفا تبیین نموده اند، ولی به هر حال انسان وقتی وارد برخی از مسائل اخلاقی که در کتب اخلاق گفته شده است می شود به دلیل پیچیدگی هایی که دارد پشیمان می شود، امام خمینی(ره) می فرماید: بسیاری از کتب اخلاق مثل نسخه اند در حالی که اخلاق وقتی ارائه می شود، باید به منزله دارو و درمان و شفا باشد.
حجت الاسلام جمشیدی گفت: اخلاقی که اهل بیت ارائه داده اند با اخلاقی که افراد با گرایشهای منفک از اهل بیت ارائه می دهند کاملا متفاوت است، زیرا این افراد صرفا با خصایص و عقل خودشان برداشت هایی از دین دارند که راههای پر پیچ و خم در رسیدن به کمال اخلاقی است. حقیقتا مسیری که قرآن و اهل بیت ارائه داده اند انسان می تواند راههای صدساله را یک شبه بپیماید.
وی تصریح کرد: راه درست را باید پیدا کرد و ما بدون اینکه پله اول را طی کنیم نمی توانیم به پله دوم و پله های بالاتر برویم، انسان باید راههای کوتاه و صحیح را پیدا کند نه راههای پرپیچ و خم را، امام سجاد(ع) در مناجات خمس عشر می فرماید: خدایا اگر تو راهنما و دلیل کسی نباشی دستگیر کسی نباشی خیلی راهها بر او تنگ می شود، ولی اگر تو مدار هدایت کسی شدی خوشابحالش، راهش واضح است و حق بر او آشکار می شود.
مدیر حوزه علمیه برادران شهر داران گفت: نزدیک ترین راه که در آیات و روایات برای سیر الی الله سفارش شده است محبت به خدا و اولیای خداست، اگر محبت به معنای حقیقی کلمه ایجاد شود تمام کارها با آرامش و راحتی انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه امام سجاد(ع) در دعای ابوحمزه می فرماید: خدایا من اصلا نیرویی ندارم از معصیت تو دست بردارم مگر محبت خودت را در دل من زنده و شعله ور کنی اظهار داشت: افراد محبت را در حالتهای مختلفی درک می کنند مانند محبت به پدر و مادر، محبت به همسر، محبت به فرزند؛ که اگر کسی محبت را درک کرد تمام شؤون زندگی اش تحت تأثیر قرار می گیرد. مشکلات برایش قابل تحمل و لذت بخش می شود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: ذی طلبگی به معنای رعایت اعتدال همراه با عزت نفس در زندگی و نظم در تمامی امور زندگی مانند تحصیل و ...می باشد، رعایت نظم در زندگی بزرگان از جمله امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری قابل مشاهده است.