حجت الاسلام محمد رضا شجاعت استاد حوزه و دانشگاه در این نشست گفت: در نظام غرب وقتی جامعه ای حرکت کند از بیرون قانون تعیین می شود. ما اگر وارد کشورهای غربی شویم در ظاهر با نظمی مواجه می شویم ولی باطن این کشور خیلی آلوده است و شیطان بر آن حکم فرماست، و افرادی این فضا ها را می بینند گول ظاهر آن را می خورند.
استاد اخلاق حوزه ابراز داشت: در فرهنگ شیعه مدیر باید باتقوا باشد. تقوا یعنی نیروی درونی برای حفظ انسان و موهبتی است الهی از سوی خدا بر انسان.
حجت الاسلام شجاعت اذعان داشت: در حوزه به طلبه باید زمان داد تا به تقوا مشرف شود. انسان بین خوبی و بدی دائم در حال انتخاب است و خود انسان باید تقوا را بر روح خود حاکم کند و دائماً حضور حق را دریافت کند.
وی گفت: نظم با زور برقرار نمی شود و این تفکر غرب است، در گذشته هم اینگونه بود و سرّش تقوا بود که آن همه عالم ربانی پرورانده شدند.
وی افزود: در تقوا اصل بر خوبی و صداقت است، هر کس تقوای الهی پیشه کند و بر رفتار خود مراقبت کند هم خودش را ساخته هم کلامش انسان ساز می شود.
استاد اخلاق حوزه ابراز داشت:باید در درون خود کنترلی داشته باشیم تا در مکان ها و زمان های مختلف تقوای مربوط به آن را رعایت کنیم. ما که خدمت به طلبه می کنیم آنها را یک انسان ببینیم و فضای تقوا را ایجاد کنیم، طول می کشد ولی مهم نیست چون نفس کار مهم است و آن ساخته شدن طلبه است.
وی خاطر نشان کرد: هدف، وسیله را توجیه نمی کند انسان باید راستگو باشد هر چند کائنات به هم بریزد. حضرت امیر المؤمنین با وجود اینکه هدف حکومت عدل الهی است ولی حاضر نیستند کذبی بگویند.