یک کارشناس مسائل سیاسی گفت: شش سال مبارزه با جریان تروریستی-تکفیری داعش و شکست آن نشان داد که مقاومت و ایستادگی بر مذاکره با دشمن ارجحیت دارد و هزینه آن به مراتب از سازش کردن کمتر است.
قربانعلی غلامرضایی، کارشناس مسائل سیاسی در جمع طلاب مؤسسه آموزش عالی مجتهده امین(ره) اصفهان با اشاره به شکست شجره ملعونه و خبیثه داعش در منطقه غرب آسیا اظهار کرد: به نظر میرسد که مردم ما هنوز نتوانستهاند حلاوت این پیروزی را بچشند، چرا که از سناریوها و توطئههای مثلث شوم غربی-عربی-عبری در حمایت از این شجره ملعونه آگاه نیستند.
وی افزود: مردم بیشتر در مورد جنایات داعش شنیدهاند و کمتر از فلسفه وجودی آن اطلاع دارند، لذا برای برجام بیفرجام جشن و پایکوبی صورت میگیرد، ولی برای این پیروزی شگفتآور هیچ اتفاقی نمیافتد. حداقل قدردانی کردن از کسانی که جان خود را در طبق اخلاص گذاشتند تا این پیروزی به دست آید، مهم است و متأسفانه 84 نفر از نمایندگان، تقدیرنامهای را که از سوی مجلس خطاب به رزمندگان و فرماندهی این پیروزی نگاشته شد، امضاء نکردند.
غلامرضایی با بیان ریشهها و عوامل پیروزی بر داعش گفت: اگر ریشه و عمق این مسئله را درک کنیم، شاید بیشتر از مردم سوریه و عراق باید بابت این پیروزی خوشحال باشیم، اگرچه مردم این دو کشور نیز شادماناند، چرا که کشورشان درگیر جنایات و وحشیگریهای داعش بود؛ ولی به خاطر توطئهای که علیه کشور ما طرحریزی کرده بودند، باید از این پیروزی قدردانی کرده و خدا را بابت تدابیر حکیمانه مقام معظم رهبری و جانفشانی و فداکاری رزمندگان مقاومت شاکر باشیم.
وی ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب، امام با فکر الهی و عمیق خود دستوراتی صادر کردند. یکی تشکیل بسیج بود که ده ماه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و ده ماه قبل از آغاز جنگ تحمیلی صورت گرفت و دیگری، تشکیل هستههای حزبالله در کشورهای اسلامی بود. آن روز کسی متوجه نبود که تشکیل این هستهها در کشورهای دیگر چه معنایی میتواند داشته باشد، اما امام تحلیلی داشت که امروز با صراحت میتوان گفت این لطف خدا بود که فکر انجام این کار به ذهن ایشان خطور کرد.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی یک پدیده نو ظهور سیاسی بود که بر مبنای ایدئولوژی الهی و اسلامی و ولایت فقیه شکل گرفت، اضافه کرد: امام معتقد بود که نظام سلطه این پدیده نو ظهور را برنمیتابد و مسلما در مسیر آن سنگاندازی میکند. اگر جمهوری اسلامی بخواهد در مقابل توطئهها و سناریوهای دشمن بایستد، تنها با نیروی نظامی کلاسیک امکانپذیر نیست و برای دفاع از نظام، همه مردم در قالب تفکر و فرهنگ بسیجی باید حضور داشته باشند.
وی تصریح کرد: ما بعدها حکمت دستورات امام را درک کردیم و شاید هنوز بعضی از ابعاد آن برای ما روشن نشده باشد. این نیروی مردمی بود که کودتا، جنگهای مسلحانه، حرکتهای تجزیهطلبانه و سپس جنگ تحمیلی را خنثی کرد. اگر فرهنگ و تفکر بسیجی نبود، سرنوشت جنگ نامعلوم بود. مردم زمانی که احساس خطر کردند، با تمام وجود به میدان آمدند و این نیروی عظیم مردمی یا شجره طیبهای که به دست امام ایجاد شد، انقلاب و نظام را تثبیت کرد.
غلامرضایی با بیان اینکه دشمن بعد از دهه 60 همواره علیه ایران در حال توطئهچینی و فعالیت بوده است، گفت: یکی از مباحثی که مؤسسه رند در آمریکا طی سالهای اخیر دنبال کرد، این بود که چگونه حمله عراق باعث قدرت گرفتن ایران شد و امروز اعتراف میکنند که در یک جنگ هشت ساله تمام عیار، گسترده و بینالمللی علیه ایران هیچ توفیقی به دست نیاوردند. اندیشکدهها و مؤسسات دیگر طرحی را کلید زدند مبنی بر اینکه با جنگ نمیتوان ایران را از پا درآورد و باید اختلاف ایجاد کرد و جنگ مذهبی راه انداخت که البته زیاد موفق نبودند، هر چند اصل کار را انجام دادند.
وی ادامه داد: دشمن بعد از جنگ تا به امروز سه گروه تروریستی بزرگ شامل القاعده در افغانستان و عراق، طالبان در افغانستان و داعش را در سوریه و عراق به وجود آورد. داعش قویترین گروه تروریستی بود که ادعای حکومت نیز داشت و قصد آن، ایجاد دولت اسلامی عراق و شامات و فلسفه وجودیاش نیز مبارزه با کانون قدرتمند اسلامی یعنی ایران بود که از غفلت جوانان جهان اسلام استفاده کرده و تعداد زیادی از آنها را جذب کرد.
این کارشناس مسائل سیاسی خاطر نشان کرد: کاندولیزا رایس وزیر خارجه سابق آمریکا میگوید ما به مدت سیزده سال در رابطه با مبانی فکری داعش کار کردیم و روزی که لازم شد این گروه اعلام موجودیت کند، شخصا به 112 کشور سفر کرده و دولتمردان آنها را متقاعد ساختم که باید از داعش حمایت کنند؛ اینجاست که متوجه میشویم هدایتهای حکیمانه مقام معظم رهبری چقدر عمیق بوده است و امروز 60 کشور را میتوان نام برد که کمکهای مالی، اطلاعاتی، تسلیحاتی و انسانی در اختیار داعش قرار دادند.
وی با اشاره به اینکه اکثر دولتمردان کشورهای اسلامی یا خائناند، یا فاسد و یا عنصر وابسته و تعدادی از آنها نیز هر سه ویژگی را دارا هستند، گفت: اینجا بود که مقام معظم رهبری وارد میدان شدند. هیچکس نه در ایران و نه در منطقه باور نمیکرد که داعش قابل شکست است، چون یک گروه تروریستی بود که 60 کشور و به یک معنا، 115 کشور از آن حمایت میکردند، فرماندهانی با تجربه داشت و هرجا دچار مشکل میشد، آمریکا با هلیکوپترها و جنگندههای خود به کمک آن میآمد. زمانی هم که بعضی از کشورهای اسلامی به زعم خود میخواستند از آمریکا کمک بگیرند، این کشور اعلام کرد که سی سال زمان میخواهد تا داعش را از بین ببرد، داعشی که ساخته و پرداخته خودش بود.
غلامرضایی افزود: مقام معظم رهبری با بصیرت، آگاهی و دوراندیشی به رزمندگان مقاومت و در رأس آنها سردار قاسم سلیمانی اعلام کرد که داعش باید در سوریه و عراق قلعوقمع شود، اگر این دو کشور سقوط کنند، داعش در ایران خواهد بود. داعش از همان جایی که سر بر آورده است، باید در نطفه خفه شود. این کار شش سال طول کشید که زمان کمی نیست. علت طولانی شدن این جنگ نیز حمایت آمریکا، انگلیس، رژیم صهیونیستی و به خصوص کشورهای مرتجع منطقه از این گروه تروریستی بود.
وی ادامه داد: اینجاست که متوجه میشویم تشکیل هستههای حزبالله به دستور امام چقدر مفید واقع شد. در واقع اصلا برای ارتش سوریه مقدور نبود که به تنهایی در مقابل داعش بایستد. اگر نیروی عظیم مردمی تحت عنوان جیشالوطنی یا جیشالشعبی در سوریه و حشدالشعبی و درایت و فتوای مرجعیت در عراق نبود، مسلما این دو کشور ساقط میشدند.
این کارشناس مسائل سیاسی خاطر نشان کرد: اگر بخواهیم گروههایی را که در پیروزی بر داعش در سوریه و عراق نقش داشتند، نام ببریم، باید به جیشالشعبی یا جیشالوطنی و ارتش در سوریه، حشدالشعبی و ارتش در عراق، حزبالله لبنان، زینبیون پاکستان، فاطمیون افغانستان، مدافعان حرم و مستشاران جمهوری اسلامی ایران و روسیه در زمینه بمبارانهای هوایی و حق وتوی شورای امنیت اشاره کرد.
وی تصریح کرد: در این میان نقش مردم نیز به عنوان پشتوانه و پذیرش این دفاع اساسی و مهم بود. بعضی از شهدای مدافع حرم شبانه دفن شدند، چون زمینه پذیرش در مردم وجود نداشت و تعدادی از احزاب، گروهها و شخصیتهای سیاسی اینگونه مطرح میکردند که سوریه و عراق به ما ارتباطی ندارند. البته اینطور نبود که همه آنها فهم سیاسی نداشته باشند، بلکه مغرض بودند. امروز بسیاری میدانند که آمریکا سرابی بیش نیست، به خصوص این قضیه باید در دو سال بعد از برجام برای خیلیها روشن شده باشد، ولی عدهای لجوجاند و منافع حزبی و گروهیشان ایجاب میکند که جامعه را به سمت غرب سوق دهند.
غلامرضایی اظهار کرد: اگر بصیرت، شجاعت، تدابیر و دشمنشناسی رهبری نبود، امروز همه ما به جای مشغلههای روزمره باید به چگونگی دفاع از خود فکر میکردیم و هزینهها به مراتب بیشتر میشد؛ چون داعش اعلام خلافت کرده بود، مرز جغرافیایی اصلا برایش مفهومی نداشت، همه را تکفیر میکرد و ضربه سنگینی بر پیکره جهان اسلام وارد کرده بود؛ ولی با درایت رهبری بساط آن جمع شد. البته اینگونه نیست که تفکر داعش تمام شده باشد. این گروه امروز سرزمینی را در تصرف خود ندارد و از هم پاشیده شده است، ولی هنوز باقیماندههای آن نفس میکشند.
وی با بیان اینکه امروز داعش در حال کوچ به سمت افغانستان و مصر است، گفت: اینکه آیا این گروه میتواند در این دو کشور عرض اندام کند، باید گفت به هر حال دشمن بیکار نمینشیند. ممکن است این سؤال مطرح شود که چرا داعش مصر را برای لانه گزیدن انتخاب کرده، در حالی که عبدالفتاح السیسی مهره آمریکاست. باید گفت آمریکا به این مسئله کاری ندارد. در مصر تفکر اسلامی و مردم مسلمان حاکم است و اگر رهبری مثل سید حسن نصرالله وجود داشته باشد، همه مردم منطقه قیام میکنند، لذا تفکر اسلامی باید نابود شود.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به دستاوردهای شکست داعش، اظهار کرد: اولین دستاورد، فراهم شدن زمینه شکلگیری ارتش مردم پایه در جهان اسلام است، مثل انصارالله یمن و در بسیاری از کشورهای اسلامی، هستههای حزبالله شکل گرفته که در اصطلاح سیاسی به آن، عقبه استراتژیک گفته میشود، ولی قرار نیست تمام برگهای برنده یکباره رو شود.
وی افزود: دستاورد دوم این است که متوجه شدیم هزینه مقاومت و ایستادگی از سازش کمتر است. ما در زمینه هستهای، با آمریکا سازش کردیم، ولی چه چیزی عایدمان شد. امروز دست ما خالی است و یکی از قدرتهای بازدارندگی خود را از دست دادهایم و صنعت هستهای که در 200 رشته صنعتی کاربرد دارد، تعطیل شده است.
مقاومت پاسخ میدهد، چنانکه در صدر اسلام پاسخ داد. تاریخ تحلیلی صدر اسلام و سیره سیاسی ائمه(ع) را مطالعه کنید، شعب ابیطالب خیلی سخت بود، ولی بعد از آن پیروزیها یکی پس از دیگری به نفع اسلام رقم خورد. دفاع از عزت، ناموس و اقتدار هزینه دارد، ولی اگر داعش وارد کشور میشد، زمینه برای پذیرش آن به خصوص از ناحیه بعضی از اهل تسنن وجود داشت.
غلامرضایی دستاورد سوم را ارجحیت مقاومت و ایستادگی بر مذاکره با دشمن خواند و گفت: 74 سال است که سرزمین فلسطین اشغال شده و بعضی از گروههای فلسطینی در حال مذاکره با اسرائیل هستند، اما از مذاکره چه چیزی عایدشان شده است. اگر اسرائیل موفق شود بیتالمقدس را به عنوان پایتخت خود اعلام کند، بیست درصد باقیمانده سرزمین فلسطین نیز از اختیار فلسطینیها خارج میشود.
وی تصریح کرد: دستاورد چهارم این بود که با بصیرت و آگاهی رهبری، جلوی یک ظلم بزرگ به اسلام و تحریف آن گرفته شد. داعش چهرهای خشن از اسلام معرفی کرد، اما اسلام در عین حال که دین مهربانی است، در مقابل ظلم و ستم میایستد.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان دلایل اعلام قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، گفت: بیست و پنج سال پیش کنگره آمریکا مصوبهای را گذراند که طبق آن، سفارت آمریکا باید از تلآویو به بیتالمقدس منتقل شود. رؤسای جمهور سابق آمریکا جرأت انجام این کار را نداشتند و همواره مهلت اجرای آن را تمدید میکردند، چون از تأثیر آن آگاه بودند؛ اما دونالد ترامپ چون به هنگام تبلیغات انتخاباتی به لابیهای صهیونیست وعده انجام این کار را داده بود و البته نمیتوان نقش دامادش را در این میان نادیده گرفت، برای اجرای این مصوبه قدم پیش گذاشت، اما شاید تصور نمیکرد جهان اسلام اینگونه علیه تصمیم وی بسیج شود.
وی ادامه داد: از آنجا که ترامپ متهم است در زمان انتخابات برای برقراری ارتباط با روسیه تلاشهایی انجام داده و تقریبا نیز در حال ساقط شدن است، برای جلوگیری از استیضاح باید حمایت لابیهای صهیونیست را در آمریکا به دست آورد. از طرف دیگر، افراد ساکن در سرزمینهای اشغالی، یهودیان فلسطین نیستند و رژیم صهیونیستی آنها را از کشورهای دیگر با وعده مال و امکانات دعوت کرده است؛ اما آنها همواره احساس ناامنی میکنند، خصوصا از زمانی که سید حسن نصرالله اعلام کرد اگر رژیم صهیونیستی جنگ دیگری را آغاز کند، هیچ کجای اسرائیل امن نخواهد بود و از نظر نظامی، این قابلیت را داراست و در جنگ سی و سه روزه آن را ثابت کرد. بنابراین میتوان گفت اعلام قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به منظور ایجاد امید در شهرکنشینهای صهیونیست بوده است.
غلامرضایی اظهار کرد: تلاشهای صهیونیستها با حمایت آمریکا شکست خورده و میرود تا گروههای مقاومت به یک طرح مبارزه علیه رژیم صهیونیستی دست یابند و گروههای مبارز فلسطینی تقویت شوند. هر چند آمریکا و اسرائیل تلاش میکنند تا مانع شکلگیری این ائتلاف شوند، اما تلاش آنها به ضررشان تمام شده و زمینه تسریع در فروپاشی اسرائیل را فراهم کرده و رفتار خشن ترامپ و نتانیاهو نیز به خاطر قوت گرفتن گروههای مقاومت و پیروزیهای آنها در منطقه است، آنها میخواستند هم حاشیه امن برای اسرائیل ایجاد کرده و هم منافع آمریکا را تأمین کنند که هیچکدام عملیاتی نشد.
وی با بیان اینکه اقدام نابخردانه ترامپ اعلام جنگ علیه مسلمانان است، گفت: مسلمانان باید از داشتهها و ارزشهای خود دفاع کنند و این دفاع هزینه دارد، اما آیه 110 سوره توبه آن را معاملهای پر سود معرفی کرده است و اگر بپذیریم که هر معاملهای پنج رکن دارد، در این معامله، خریدار، خدا؛ فروشنده، مؤمنین؛ متاع، جان و مال؛ قیمت، بهشت و سند آن نیز قرآن است. مسلمانان باید دست به دست هم داده و ید واحده شوند. ترامپ با این کار نشان داد که به اعتقادات یک و نیم میلیارد مسلمان بیاعتنا است و میخواست زمینه را برای تحقق رؤیای اسرائیل بزرگ فراهم کند، اما این کار در نهایت به ضررش تمام میشود.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه اولین اثر اقدام ترامپ، ایجاد همگرایی میان مسلمانان است، افزود: با ظهور داعش، مسئله فلسطین در حال فراموشی بود، چون تمام هموغم جهان اسلام مصروف مبارزه با داعش شده بود، ولی با اقدام ترامپ، مسئله فلسطین به عنوان اولین قبلهگاه مسلمانان و محل دفن بسیاری از انبیای الهی مجددا احیا شد. از طرف دیگر این حرکت نشان داد که مذاکرات بیحاصل است و باید مقاومت و ایستادگی کرد.
وی تصریح کرد: به فضل الهی، این اقدام به ضرر رژیم صهیونیستی تمام میشود و باید محکم ایستادگی کرد. مسئله فلسطین، مسئله جهان اسلام است و اگر امروز به فلسطین به عنوان اولین قبلهگاه مسلمانان توهین شود، فردا ارزشها و نمادهای معنوی دیگر نیز در معرض تعرض قرار میگیرد.