در مدرسه علمیه خواهران اهل البیت ع ملک شهر مطرح شد:

تمام قضایای اولیای خدا در قرآن، حالات انسان در مسیر زندگی است.

شناسه خبر : 52294

1396/09/18

تعداد بازدید : 399

تمام قضایای اولیای خدا در قرآن، حالات انسان در مسیر زندگی است.
نشست اخلاقی با موضوع «روش استفاده از قرآن کریم در سیر معنوی» با سخنرانی «حجت الاسلام علیرضا شجاعت» استاد اخلاق حوزه با حضور اساتید، کادر و طلاب در مدرسه علمیه خواهران اهل البیت(ع) ملک شهر برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین  شجاعت استاد اخلاق حوزه بیان کرد: قرآن کریم به عنوان کتاب انسان ساز نظام هستی برای سیر معنوی است. این موضوع وقتی برای انسان مطرح می شود که دیدگاه او نسبت به کتاب الله، درست باشد. اگر استفاده از قرآن فقط برای بردن ثواب باشد مسلماً این کتاب برای ما هدیه های معنوی را نخواهد داشت. باید دنبال شود که معنای ثواب یعنی چه؟ آیا به این معناست که برای ما انبارهایی ایجاد می کنند که در آن ثواب جمع می شود؟ در واقع ثواب به معنای رشد است یعنی جان انسان به مرتبه بالاتر ارتقا پیدا می کند.

وی افزود: برای حافظ کل هم، حفظ بودن ملاک نیست بلکه باید آیات قرآن در درون نهادینه شده و تبدیل به عمل درست شود. در قیامت قرار نیست برای انسان چیزی ایجاد شود. یوم القیامه یعنی ظرف حضور حقایق. آنچه در دنیا فراهم کرده ایم از علم و عمل و رشد، فردا روزی در آن دنیا روشن می شود.

استاد اخلاق حوزه ابراز داشت: هدف از تلاوت قرآن باید رشد باشد و اگر رشد باشد درجات، بالا می رود پس روش استفاده از کتاب خدا برای ارتقای معنوی است. در روایات داریم هدف از تلاوت قرآن اتمام سوره نباشد بلکه توأم با تفکر باشد. قرآن سر تا پا تفسیر انفسی انسان است. کسی که دنبال امام زمانش می گردد باید در این صفحات پیدا کند. اینکه در لیله القدر قرآن بر سر می گذاردند یعنی در سایه سار ولایت قرار دارند. قرآن برای ثواب بردن و تجارت کردن نیست  بلکه هر کجا که باشیم از رشد و نورش بهره ببریم.

حجت الاسلام و المسلمین شجاعت اذعان داشت: قران کتاب قصه دیدن و تاریخ دیدن نیست. بله در قران احسن القصص است و زاییده توهم نویسنده نیست. قصه های قرآنی برای سرگرمی نیست بلکه برای پی بردن به حقیقتی است. انسان قرآن را هر بار که می خواند باید با دید جدیدی باشد و دنبال گمشده ای باشد. تمام قضایای اولیای خدا در قرآن، حالات انسان در مسیر زندگی است. قضیه حضرت آدم برای شما یک حادثه است. این شجره ممنوعه برای همه هست. خداوند در کنار آزادی که به بشر داده، خط قرمزهایی را هم مشخص کرده که اگر انسان عبور کرد دچار گرفتاری می شود.

وی تصریح کرد: وقتی کسی سقوط کرد و از حدود الهی عبور کرد " فاتلقی آدم من ربه کلماته" کلمات به او القا می شود و راهکار توبه قرار داده شده است. باید از مانع گذشت و به مسیر مستقیم الهی برگشت. باید در محضر قرآن راه نجات از گرفتاری ها را پیدا کرد. قرآن داروخانه معنوی انسان است.اگر در ابتدای قرآن سیر کنید در کنار خلقت حضرت آدم(ع)، مانع را مطرح می کنند. انسان سالک باید خود را مدیریت کند و از موانع عبور کند. فکر نکنید خواستید دیندار باشید کار تمام است و همه ملک و ملکوت دست به دست هم می دهند که ما را بالا ببرند. خیر، راهی است که پیچیده شده در سختی هاست. در مسیر حضرت آدم(ع) شیطان را قرار داده اند که به همه مراتب علم دارد.

استاد اخلاق حوزه گفت: ما نمیدانیم شیطان چه عملکردی دارد و چه راه هایی دارد. قرآن این مسیر را برای ما شفاف می کند. یک دور قرآن را اینگونه بخوانید هر چه آیه در مورد شیطان است را بخوانید وتأمل کنید. در آیه 168 بقره می فرمایند:" یا أیها الناس کولوا.. ولا تتبعوا خطوات شیطان ..." در بحث خلقت انسان، مسأله دشمن مطرح می شود. چینش الفاظ قرآن بر اساس حکمت است. انسان برای حفظ خود از شیطان باید مواظبت بر خوردن داشته باشد. چون انسان رابطه مستقیم با طعام خودش دارد.

وی تصریح کرد: دو ویژگی حلال و طیب بودن باید در طعام موجود باشد. طیب به معنای طبیعی است یعنی غذایی که انسان کمتر در آن دخالت دارد.

حجت الاسلام و المسلمین علیرضا شجاعت گفت: آیه دیگر 268 بقره است که می فرمایند: " الشیطان یعدکم بالفقر ..." یکی دیگر از حربه های این مانع برای نفوذ، وعده فقر به انسان است. در ارتقای معنوی انفاق خیلی مهم است. انفاق اسم جامع تمام کمالات انسان است. اگر انسان واجبات مالی خود را نپردازد شیطان موفق شده است. در انفاق خود شیطان وارد عمل می شود نه جنودش.