آقای شمس در ابتدا به تبیین جایگاه و اهمیت خانواده در جامعه اسلامی پرداخت و گفت: زیربنا و ستون های یک جامعه بر پایه خانواده ها شکل می گیرد و خانواده های سالم باعث شکل گیری جامعه ای سالم است .
مشاور و استاد دانشگاه در ادامه به مقایسه ای بین خانواده ی جامعه اسلامی و خانواده های جوامع غربی پرداخت و گفت : در جوامع غربی بر خلاف جوامع اسلامی خانواده به انواع گوناگونی تعریف می شود که البته در اسلام مورد قبول نیست ، ولی جوامع غربی تلاش دارند برای به انحطاط کشاندن جوامع اسلامی سبک زندگی خود را در میان ملت های مسلمان رواج دهند.
وی در ادامه به ریشه ها و عوامل جدایی همسران اشاره کرد و تغییر سبک زندگی در جامعه را یکی از عوامل موثر در رواج طلاق بیان کرد.
آقای شمس افزود : یکی دیگر از عوامل طلاق تک فرزندی خانواده هاست که منجر به این می شود تا روحیه گذشت و فداکاری و تعامل اعضای خانواده کم شود . همچنین حس مشارکت در کارها در میان جوانان به وجود نیاید و در هنگام تشکیل خانواده باعث بروز اختلافات زیادی بین زن و شوهرهای جوان شود.
وی گفت : از دیگر عوامل طلاق می توان به خودخواهی ها، عدم درک یکدیگر، پافشاری بر خواسته های خود، دخالت پدر ومادرها در زندگی فرزندان، زیاده خواهی ها و عدم احساس مسئولیت در قبال همسر و فرزندان اشاره کرد.
در پایان آقای شمس با اشاره به اهمیت وجود خانواده هایی، سالم و مستحکم در جامعه ، راهکارهایی جهت استحکام خانواده ها و عوامل کاهش اختلافات را بیان نمود .