حجتالاسلام کشاورزیان با مقایسه زندگی زبیر در صدر اسلام و پس از آن گفت: اولین عامل غربت ولیّ خدا عیبهای پنهانی است که زبیرها را به زمین میزند. روح انسان اینقدر پیچیدگی دارد که عیوب پنهان آن به آسانی قابل تشخیص نیست.
جانشین مؤسسه تخصصی خطابه امیر بیان در ادامه سخنان خود با استناد به روایات اهلبیت علیهم السلام به معرفی راههای کشف عیوب پنهان پرداخت و گفت: بنابر روایات حکمت یکی از اموری است که عیب پنهان را مشخص میکند و راه کسب حکمت دو چیز است: اول پرخوری نکردن، دوم پرحرفی نکردن.
حجتالاسلام مهدی کشاورزیان دومین راه کشف عیب پنهان را محاسبه نفس عنوان نمود و ادامه داد: هر زمان سلب توفیقی برایتان اتفاق افتاد سریع خودتان را محاسبه کنید و بیتفاوت نباشید و نیز هر زمان مبتلا به بلایی شدید به محاسبه نفس بپردازید.
وی وجود رفیق خوب و ارتباط با عالم ربّانی را راههای دیگر کشف عیوب پنهان معرفی کرد و گفت: غیبت ولیّ خدا به خاطر وجود انسانهای بد نیست بلکه دلیل غیبت ایشان کم کاری و ضعف انسانهای متدیّن است، اشکال کار آنجاست که انسان خوب فقط می خواهد خوب باشد اما بدانید انسان کم همّت نمیتواند زیر علم ولیّ خدا باشد.
جانشین مؤسسه تخصصی خطابه امیر بیان با استناد به آیه شریفه " هو الذی خلق الموت و الحیاة لیبلوکم ایّکم احسن عملا " گفت: قصه، قصه خوب و بد نیست بلکه دین آمده تا خوبها خوبتر شوند، فردای قیامت مردم سه دستهاند: بدها، خوبها، خوبترها.
وی در تأیید و تکمیل سخنان خود به حدیثی از امام صادق علیهالسلام اشاره کرد که فرمودند:«از ما نیست و کرامت و ارزشی نزد ما ندارد آن شیعهای که در شهری زندگی کند و در آن شهر یکصدهزار نفر یا بیشتر زندگی کنند و او اجازه دهد حتی یک نفر از او باورعتر(باتقواتر) باشد.» و گفت: اصلا امتحانهای خدا بین انتخاب خوب و بد نیست بلکه امتحان خدا بین انتخاب خوب و خوبتر و عالی است. غربت ولیّ خدا بخاطر این است که ما میخواهیم خوب باشیم در حالیکه باید به دنبال بهتر بودن باشیم. اگر بهتر بودن دغدغه ذهنمان شد آنگاه دیگر مبتلا به عُجب نخواهیم شد زیرا در هرحالی که باشیم ممکن است حالت بهتر از آن نیز بوده و ما متوجه آن نشدهایم.
حجتالاسلام و المسلمین مهدی کشاورزیان در بخش دیگری از سخنان خود به سه نکته طلایی اشاره نمود و گفت: نکته طلایی اول عبارت است ازاینکه بدانیم تمام انسانها در این دنیا یک نقش عمومی دارند و آن بندگی خداوند متعال است" و ما خلقت الجن و الانس الّا لیعبدون" و یک نقش خصوصی نیز دارند که برای هرکس بطور جداگانه تعریف شدهاست.
جانشین مؤسسه تخصصی خطابه امیر بیان نکته طلایی دوم را چنین معرفی کرد: در ابتدای امر آنچه برای خداوند مهم است این است که هرکس نقش خودش را بازی کند و از این نکته نتیجه میگیریم که هرعمل خوبی،خوب نیست! بلکه آن عملی خوب است که موجب تقرّب ما به خداوند متعال شود.
وی در پایان سخنان خود فکر کردن، عمل به دانستهها و نیز اخلاص در عمل را به عنوان راههایی معرفی کرد که به ما کمک میکنند نقش خودمان را درست تشخیص دهیم.