حجت الاسلام حق شناس یکی از راه های ارتباط با خدا را راضی بودن به قضا و قدر الهی دانست و گفت: رضایت داشتن یعنی به خاطر انچه از دست داده ایم ناراحت نشویم.
وی در تبیین "مقام رضا" با استناد به آیه 23 سوره حدید «لکیلا تاسوا علی ما فاتکم و لا تفرحوا بما آتکم و الله لا یحب کل مختال فخور-هر گز بر آن چه از دست شما رود دلتنگ نشوید و به آن چه شما رسد دلشاد نگردید» بیان داشت: قضای الهی بر اساس مشیت الهی است و مشیت الهی بر اساس استعدادها و قابلیت های ما است و چیزی که طبق آیه قرآن مانع رضایت به قضای الهی است "تکبر و فخر فروشی" می باشد.
حجت الاسلام حق شناس، راه دیگر ارتباط با خدا را "صبر بر بلا و آزمایش خدا" عنوان نمود و آن را شامل سه نوع صبر بر مصائب، صبر بر واجبات ، صبر بر گناهان دانست.
وی در تبیین مرحله ی اول صبر یعنی صبر بر مصائب گفت: با استناد به آیه ی 155و 156و 157سوره ی بقره می توان راه چگونه صبر کردن بر مصائب ر ا با الگو گرفتن از این آیات آموخت.
حجت الاسلام حق شناس تشریح کرد: در آیه ی 155سوره بقره «و لنبلونکم بشی من الخوف و الجوع و نقص من الاموال ...وبشر الصابرین» خداوند متعال به انواع امتحان «الخوف» ترس، «الجوع» گرسنگی، « من الاموال» مال ها، «الانفس» جان ها و «الثمرات» پرداخته است و وظیفه ی ما این است که به خدا رجوع کنیم و صبر و شکر عمل را به جای آوریم.
وی در ادامه آیه 156 سوره بقره «الذین اذا اصبتهم مصیبه قالوا انا لله و انا الیه راجعون»، آنان چون به حادثه ی سختی دچار شوند صبوری پیش گرفته و گویند ما به فرمان خدا آمده و به سوی او رجوع خواهیم کرد و راه تحصیل صبر را زیاد قرائت کردن آیه ی استرجاع «انا لله و انا الیه راجعون» برشمرد و بیان داشت: خداوند سه کار برای مسترجع انجام می دهد: درود بر او می فرستد، او را در دریای رحمت خود قرار می دهد و در نهایت او را هدایت می کند.
حجت الاسلام حق شناس در پایان دو راه کمک به ترک گناه را تلاوت سوره ص در شب های جمعه، تلاوت یازده مرتبه سوره ی توحید بعد از نماز صبح و همچنین قرائت آیه ی استرجاع برشمرد.