«خانم زهره شیخ حسینی» مبلغ و استاد دار القرآن و دبیر آموزش و پرورش در این نشست گفت: امام صادق(ع) فرمودند: شیعه ما نیست کسی که این صفات را داشته باشد، هر که بر او خشم بگیرند و او بر خشم خود مسلط نباشد، با همنشین خود، خوب رفتار نکند، هر کس به همسایه خود ستم کند و هر کس حرمت غذا را نگه ندارد.
وی افزود: طعام، امر بسیار مهمی است که امام فرمودند: " هر کسی حرمت غذا را نگه ندارد، شیعه ما نیست؛ یکی از مطالبی که قرآن تاکید فراوانی بر آن دارد، مسئله غذا خوردن است که بیش از 157 آیه در مورد طعام مطرح است.
وی اظهار داشت: بخش عمده ای از هزینه های شیعیان در داروخانه ها مصرف می شود. در کشور ما حدود 20 میلیون نفر کبد نارسا دارند و حدود 14 میلیون نفر از بیماری کلیه رنج می برند و سالانه حدود 600 پیوند کبد در ایران انجام می شود و حدود 100 هزار نفر به جمعیت سرطانی ما افزوده می شود.
وی با استناد به آیه 24 سوره عبس"فلینظر الی طعامه" گفت: علامه طباطبایی در ذیل این آیه بیان کرده است: منظور نگاه سطحی نیست بلکه باید به ترکیبات غذا توجه شود که آیا با جسم ما سازگاری دارد یا نه؟ به دلیل تاثیر شگرفی که غذا بر روح انسان دارد.
وی اذعان داشت: طبق آیات قرآن غذای ما باید دو ویژگی داشته باشد: حلال بودن و طیب یعنی سالم و بی ضرر بودن.
وی تصریح کرد: عالمان تغذیه، جسم را صورت تغییر یافته ی غذا های مصرفی ما می دانند. اگر غذای ما سالم و طیب شد، جسم ما هم سالم می ماند و اگر غذای ما ناسالم و خبیث شد، عملکرد های اخلاقی و رفتاری ما نیز ناسالم خواهد بود؛ زیرا غذا بعد از مدتی جزء بافت بدن می شود.
وی به آیه 168 سوره بقره" یا ایها الناس کلوا مما فی الارض حلالا طیبا و ..."، آیه 172 سوره بقره " یا ایها الذین آمنوا کلوا من طیبات ما رزقناکم و ..." و آیه 51 سوره مومنون" یا ایها الرسل کلوا من طیبات و ..." اشاره کرد و گفت: خداوند در این آیات، به سه قشر( ناس، مومنین و رسل) یک دستور مشابه می دهد: و آن مسئله غذا و اکل است، غذا به همه مربوط است و همه باید به وظایف انسانی خود عمل کنند اگر انسان بخواهد به وظایف انسانی اش عمل کند و به مقصد برسد، باید غذای خود را سالم کند.
وی افزود: مسئلهمشترک بعدی، طیب بودن غذاست بلکه به معنای سالم و بی ضرر بودن است.
وی در ادامه گفت: اولین طرح و وسوسه شیطان علیه حضرت آدم و حوا (ع) خوردن بود، حضرت آدم وقتی دچار مشکل شد که از شجره ممنوعه خورد.
وی به جامعه کنونی ما استناد کرد و گفت: اولین طرح و برنامه دشمن این بود که غذای ما را خبیث کرد و بعد از راه تهاجم فرهنگی وارد شد.
وی اظهار داشت: سلامت جامعه باید از طریق حوزه های علمیه تامین شود و برای رسیدن به این مهم باید به دستورات اسلام و اهل بیت عمل شود.
وی اظهار داشت: شیطان از سه راه انسان را وسوسه می کند: در ابتدا به بدی امر می کند، سپس به فحشا امر می کند، و در نهایت انسان را وادار می کند که چیزی را که به آن علم ندارد در مورد خداوند بگوید.