در مدرسه علمیه خواهران اهل البیت ع ملک شهر تشریح شد:

شرح نامه 31 نهج البلاغه

شناسه خبر : 49712

1396/08/02

تعداد بازدید : 600

شرح نامه 31 نهج البلاغه
نشست اخلاقی با موضوع " شرح نامه 31 نهج البلاغه " با مشارکت اساتید، کادر و طلاب در مدرسه علمیه خواهران اهل البیت(ع) ملک شهر برگزار شد.

«حجت الاسلام غلامرضا تمنایی» رئیس هیئت امنای مدرسه علمیه خواهران اهل البیت(ع) ملک شهر در این نشست به شرح نامه 31 نهج البلاغه پرداخت و گفت: حضرت علی (ع) فرمودند: «و تفهم وصیتی...» ؛ وصیت مرا گوش کن و دقت کن حرف هایی که پدرت علی با آن همه علم و تجربه می زند کم ارزش نیست، بهترین سخن، سخنی است که سودمندباشد و هیچ خیری نیست در علمی که سود نرساند حتی اگر سود دنیایی باشد.

وی افزود: علم طب، جغرافیا، آنچه که دانشمندان در انرژی هسته ای استفاده می کنند به نوعی سود دنیایی است با این حال مفید است و گاهی یک علمی است که اصلا ارزش یادگیری ندارد پس در نتیجه سودی هم ندارد پس چرا آموزش می بینند؟ اگر خانمی درس بخواند و مدارج عالی را طی کند باید بداند که بابت عمری که سپری کرده مسئول است و علمی را آموخته که برای جامعه خاصیتی ندارد.

رئیس هیئت امنای مدرسه علمیه خواهران اهل البیت(ع) ملک شهر گفت: امام علی (ع) ارزش ها و خصالی را برای فرزندشان بیان می کنند تا قبل از انحراف فکری و دنیایی به وی کمک کرده باشند چون قلب جوان همانند زمین کشت نشده است لذا بیشترین وقت طلبه باید صرف قشر جوان شود. چون یک انسان 50 ساله شخصیتش شکل گرفته و ما باید دنبال کسانی برویم که شخصیتشان شکل نگرفته است. دعوت مقام معظم رهبری(مدظله العالی)  از جوانان اروپا برای تفکر در مورد اسلام به ما نشان می دهد که باید به دنبال جوانان برویم.

حجت الاسلام تمنایی تصریح کرد: امام علی(ع) می خواهند تجارب ارزشمندنشان را به فرزندشان بدهند چرا که راهی که دیگران رفته اند و تجربه کسب کرده اند و بی منت در اختیار شما قرار می دهند باید پذیرا باشید زیرا تجربه مجدد سودی ندارد و شما باید تکمیل کننده تجارب دیگران در امور علمی و معنوی باشید. باید تاریخ را مطالعه کنید همانگونه که امام فرموده اند: درست است که به اندازه پیشینیان عمر نکرده ام اما تاریخ آنها را دقیق مطالعه کرده به آثارشان سر زدم گویی مثل یکی از آنها شدم.

وی اظهار داشت: تاریخ قسمت های تلخ و شیرین دارد. معاویه و عمروعاص باعث انحراف 4000 نفر از یاران امام علی(ع) شدند و 3991 نفرشان کشته شدند. در جنگ جمل نیز 17000 نفر کشته شدند. امام همه این وقایع را دیده اند و تاریخ ماقبل را هم مطالعه کرده اند و صافی را از کدر جدا کرده و بخش خوبش را به فرزندشان داده اند، همانند پدر دلسوزی که بهترین ها را برای فرزندش می پسندد طبق بهترین تجربه ها و روش ها و بهترین اخلاق، فرزندشان را تربیت می کنند.

وی گفت: اگر دانشجوی پزشکی به شما بگوید نصیحتی به من بکنید تا علمی بیاموزم بگویید: اولین علمی که باید به سراغش بروی تفسیر قرآن و فهم قرآن است و دوم شرایع الاسلام و دین شناسی و شریعت شناسی و دانستن احکام حلال و حرام  است.

حجت الاسلام تمنایی بیان کرد: رشته هایی در دانشگاه است که به درد هیچ کس نمی خورد. در مقابل رشته هایی است که باید انسان یاد بگیرد ولی کسی دنبال آن نمی رود( مثل تربیت فرزند)، برخی نویسندگان نوشته هایشان سم است، افکار انحرافی باعث می شود که افرادی مانند ابوحنیفه با وجود شاگردی امام معصوم، فرقه انحرافی تشکیل دهند.