حجت الاسلام والمسلمین محمد علی رضایی اصفهانی، در پیش کنگره بین المللی «نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی»، در جمع خواهران طلبه اصفهان ابتدا با اشاره به سوره کوثر اظهار کرد: در این سوره به وجود حضرت زهرا(س) اشاره شده و همچنین دشمن او را ابتر می خواند.
وی ادامه داد: کوثر به سه قسم جسمی، معنوی و علمی تقسیم می شود؛ «کوثر جسمی» یعنی انکه تنها فرزند زنده پس از پیامبر اکرم(ص) چه دختر و چه پسر را که همان سادات فعلی هستند را شامل شده. «کوثر معنوی» به اتصال زمین و آسمان اشاره دارد و «کوثر علمی» یعنی علومی که از اهل بیت به ما رسیده، عالم شیعه در جهان به نوعی تجلی بعد علمی کوثر است .
دبیر کنگره بین المللی «نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی» با اشاره به این که در این کنگره، منظور ما توجه به بعد علمی حضرت زهرا(س) است، ابراز داشت: علوم در جهان اسلام به چنددسته تقسیم می شوند، علومی که از غیر مسلمان به ما رسیده مثلا از یونان، علومی که مسلمانان پایه گذاری کردند مثل تفسیر و علومی نوینی که درعصر حاضر مثل نجوم آمده است. البته علوم دیگر هم مرتبط با قرآن وجود دارد، چون علوم قرآنی، علم تفسیر، علم حدیث و رجال، کلام و عقاید و علوم ادبی عرب و تاریخ اسلام است، در همین رابطه رهبری می فرمایند علوم باید براساس قرآن متحول شوند.
حجت الاسلام والمسلمین رضایی اصفهانی ادامه داد: به طور کلی مرجعیت علمی با اهل بیت(ع) است و محوریت علوم جهان، شیعیان هستند، براین اساس کنگره بین المللی «نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی» با اهداف اثبات مرجعیت علمی اهل بیت(علیه السلام)در جهان اسلام، تبیین نقش اهل بیت(علیه السلام)و پیروان آنها در پیدایش و گسترش علوم، تبیین نقش دانشمندان شیعه در پیدایش و گسترش علوم و تبیین نقش علمای شیعه در شکوفایی تمدن اسلامی برگزار می شود.
وی در ادامه به روند آغاز به کار دبیرخانه کنگره اشاره کرد و افزود: در حال حاضر 14 کمیته علمی و جلسه تشکیل و سه جلد کتاب آماده شده و اینکه خروجی این کنگره بیش از 50 جلد اثر به چهار زبان خواهد بود.
دبیر کنگره کنگره بین المللی «نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی به محورهای این کنگره پرداخت و افزود: مرجعیت علمی اهل بیت(علیهم السلام)، نقش اهل بیت(علیهم السلام)در پیدایش و گسترش علوم، نقش دانشمندان شیعه در پیدایش علوم، نقش دانشمندان شیعه در گسترش علوم، نقش دانشمندان شیعه در شکوفایی تمدن اسلامی، تعامل علمی دانشمندان شیعه با مذاهب اسلامی و ادیا، نقد و احیای آثار و احیای آثار در مورد نقش اهل بیت(علیهم السلام) و شیعه در علوم از جمله محروهای این کنگره است.
حجت الاسلام والمسلمین رضایی اصفهانی در پایان خواهران طلبه را تشویق به نگارش مقاله دراین زمینه کرد و بیان داشت: برای تسهیل نگارش مقالات برای این کنگره محورها و ریز موضوعاتی توسط کمیته های علمی کنگره مشخص شده است، که می توانند با مراجعه به سایت کنگره مشاهده کنند، البته عناوین مقالات منحصر به این موارد نیست و نویسندگان حوزویمی توانند موضوعات دیگری که در راستای اهداف و محورهای کنگره باشد، انتخاب کنند.