حجت الاسلام اژه ای در آغاز سخنرانی جهت شادی روح همه ی رفتگان مخصوصا حاجیه خانم ابطحی دعا نموده و به خدمت بزرگ ایشان در خصوص بنیانگذاری این مکان مقدس اشاره کرد و این عمل را از باقیات الصالحات استاد بزرگوار برشمرد.
وی با توجه به اهمیت و ضرورت جایگاه مدرسه گفت: نفس وجود این مکان در محله ای که با آداب اسلام آشنا نیستند، بسیار اهمیت دارد و رفت و آمد خواهران طلبه در این محل خود یک مبارزه است و زمانی یکی از شاگردان آیت الله خراسانی به ایشان گفت: به جهت اینکه دیدن زن های بی حجاب شما را اذیت نکند از کوچه های پشتی عبور کنید اما ایشان جواب دادند همین رفت و آمد من خود تبلیغ و مبارزه و یادآوری قیامت برای دیگران است.
استاد حوزه در ادامه بیان کرد: از ظاهر هم نمی توان در مورد دیگران نتیجه گیری کرد چه بسا افرادی که ظاهر خوبی ندارند اما از درون فاسد نشده اند،اما دشمن از ظاهر استفاده کرده و خانم های بی حجاب را لشکر خود می داند.
وی با توجه به آیات قرآن تصریح کرد: حاجیه خانم ابطحی که از شاگردان بانو مجتهده امین(ره) و مورد توجه خاص ایشان بود مصداق آیه ای است که خداوند می فرماید: « در راه خدا دو نفری یا به تنهایی قیام کنید » .ایشان به تنهایی و با وجود محدودیت ها و تهدیدهای ساواک که در آن شرایط با فشار های رژیم امیدی به موفقیت در امور مذهبی و به خصوص ایجاد یک حوزه علمیه نبود با پشتکار و جدیت اقدام نموده که نهایتا این مکان با کمک دیگران رونق گرفت و این درسی است برای تمام ما که چراغ مکانی را روشن کنیم.
اژه ای با اشاره به بعد تبلیغی حاجیه خانم ابطحی اظهار داشت: مرحومه حاجیه خانم مطالعات زیادی داشتند و خود ساخته بودند و نشانگر این مهم است که ما قبل از این که هدایت گر دیگران باشیم، باید اطلاعات کافی داشته باشیم که سبب گمراهی دیگران نشویم و نمونه تبلیغ ایشان برخورد با همسر یکی از سرهنگ های رژیم بود به گونه ای که آن خانم پس از انقلاب یکی از فعالان انقلابی شد لذا در امر و نهی بیان نرم و شیوه امر و نهی بسیار مهم است تا بتوانیم دیگران را به راه خدا هدایت کنیم.
استاد با اشاره به اهمیت دعا و مناجات که حضرت امیر المؤمنین و ائمه(ع) خود نیز به انجام آن اهتمام داشتند، بیان داشت: یکی دیگر از خصوصیات بارز حاجیه خانم حفظ دعاهای طولانی و به خصوص دعای ابوحمزه ثمالی بود. وی در حالی که در بین دعا تفسیر هم می گفتند اما بدون فراموشی، دعا را از همان جایی که قطع نموده بودند با تسلط کامل ادامه می دادند.
حجت الاسلام اژه ای همچنین به بعد سفر زیارتی ایشان اشاره نموده و عنوان کرد: حاجیه خانم با این که مشکلات جسمی هم داشتند اما به سفر های زیارتی توجه ویژه ای داشتند و به اعمال سفارش شده از جانب اهل بیت (ع) اهتمام جدی می ورزیدند.
وی در پایان نیز به بعد فعالیت ایشان در جبهه اشاره نموده و گفت: حاجیه خانم جزء زنان فعال در عرصه جبهه به خصوص خرمشهر و اهواز بودند که از جمله فعالیت های ایشان سخنرانی و برنامه قرآنی برای مردم خرمشهر بود در حالی که اکثر افراد از خرمشهر به شهر های دیگر می رفتند.