برگزاری نشست طب اسلامی با موضوع مزاج شناسی از دیدگاه اسلام در مدرسه علمیه الزهرا س فریدن

شناسه خبر : 39978

1395/12/18

تعداد بازدید : 431

برگزاری نشست  طب اسلامی با موضوع  مزاج شناسی از دیدگاه اسلام  در مدرسه علمیه الزهرا س فریدن
نشست طب اسلامی با موضوع مزاج شناسی از دیدگاه اسلام با حضور اساتید و طلاب در مدرسه علمیه الزهرا(س) فریدن برگزار شد.

حجه الاسلام  مهدی شیروانی دکترای طب اسلامی در این نشست گفت: یکی از گرفتاریهای امروزه بشر جدا شدن از اهل بیت و رعایت نکردن توصیه های پزشکی از سوی ائمه می باشد .

وی با اشاره به اهمیت طب اسلامی و تاثیر آن در همه امور زندگی گفت: یکی از مبنای مهم طب اسلامی بحث مزاج شناسی میباشد که مطابق با نظام حکیمانه خلقت است؛ تمام علوم بدون در نظر گرفتن مزاج ها ناقص است. تمام اشیاء این عالم دارای مزاج می باشند و امروزه بزرگترین اشکال نظام پزشکی نادیده گرفتن مزاج ها و انکار آن است. و باید گفته شود؛ کلیات طب اسلامی بر امور طبیعی استوار است .

دکتر شیروانی گفت: هر فرد یک مزاج پایه و مادرزادی و یک مزاج اکتسابی دارد مزاج پایه مزاجی است که انسان با آن متولد می شود و قابل تغییر صدرصدی نیست و  مزاج اکتسابی بر اثر اتفاقات گوناگونی مثل بیماری یا ناراحتیهای روحی کسب می شود که ممکن است مزاجهای اکتسابی موافق یا مخالف با  طبیعت انسان باشد.

وی گفت: هریک از مزاجهای پایه و اکتسابی علایم شناختی دارند که عبارتند از: لمس کردن، رنگ پوست و مو، خواب و بیداری، چگونگی صدور افعال، حالات نفسانی، بزرگی یا کوچکی اعضا و چگونگی تاثیر پذیری از کیفیات چهارگانه مانند: گرمی، سردی، خشکی و تری

حجه الاسلام شیروانی گفت : چهار مزاج پایه عبارتند از: دموی که همان مزاج گرم و تر، صفرایی که مزاج گرم و خشک، بلغمی یا مزاج سرد و تر و آخرین مزاج سودایی یا مزاج سرد و خشک، که البته می توانند از روی خصوصیات هر فرد مزاج او را شناسایی کرد. به عنوان مثال: دموی مزاجها افرادی هستند، که از لحاظ جسمانی چاق و از لحاظ رفتاری دیر عصبانی و دیر آرام می شوند. همچنین افراد صفرایی لاغرند،  زود عصبانی و زود آرام می شوند .

وی در پایان خاطر نشان کرد: باید مطابق موازین دین و دستورات ائمه اطهار زندگی خود را به سوی سبک اسلامی ببریم تا بتوانیم زندگی سالمی داشته باشیم .