حجت الاسلام علی نجفی نژاد در ابتدا با اشاره به این مسئله که بیشتر انسانها از مرحله اول زندگی عبور نمی کنند، گفت: یکی از فلاسفه و عارفان دانمارکی معتقد است که هر انسانی 2 مرحله دارد که مرحله اول زیبا شناختی و علم الجمال است که عمری لذت طلبند چون زیبایی را در لذت می بینند.
وی تصریح کرد: مرحله لذت طلبی مثل تاجری است که به دنبال کسب سود است و این طبیعی است که انسان ها به دنبال سود باشند اما ماندن در این مرحله بد است چرا که قرار است انسان در این دنیا سختی بکشد.
استاد حوزه و دانشگاه در ادامه به تشریح سختی و غم و اندوه دنیا پرداخت و گفت: زنبور عسل روی یک گل نمی نشیند و مدام جا به جا می شود چرا که با دیدن گلهای دیگر لذت استفاده از گل اول را از دست می دهد و وقتی روی گل دوم نشست غصه اش دو برابر میشود که چرا گل قبلی را از دست داد و حسرت استفاده از گل های دیگر در دلش می ماند، انسان نیز در این دنیا درصدد کسب لذت است اما چیزی جز رنج و ناراحتی دستش را نمی گیرد.
حجت الاسلام نجفی نژاد همچنین افزود: در معنویت هم همینطور است کسی که کمک می کند غم و غصه آن را دارد که ای کاش بیشتر داشتم و باز آرامش را به دست نمی آورد .
وی در بخش دیگر سخنانش گفت: برای گذر از این مرحله و رسیدن به آرامش انسان باید به سراغ زیست اخلاقی برود، از همین روست که پیامبر اکرم(ص) می فرمایید: من برای اتمام و کمال اخلاق مبعوث شدم نه برای لذت مردم و همچنین غربی ها نیز معنقدند اگر کسی بخواهد از مرحله علم الجمال خارج شود باید اصول اخلاقی در زندگی اش حاکم باشد.
وی اظهار داشت: اگر کارهای اخلاقی تبدیل به اصل نشده باشد انسان نمی تواند خود را موظف به رعایت آنها کند و مهم این است که بتوانیم در همه حالات و شرایط حتی در شرایط سخت و بحرانی اخلاقی زندگی کنیم.
حجت الاسلام نجفی نژاد در ادامه به چند اصل از اصول زیست اخلاقی اشاره کرد و گفت: اولین اصل همان قاعده زرین است که هر چه برای خودت می پسندی برای دیگران هم بپسند و دومین اصل اخلاق برای زیست اخلاقی چنین است که آنچه انجام نمی دهید به مردم نگویید انجام دهند و سومین اصل اخلاقی نیز همین است که نباید رفتار غیر اخلاقی دیگران توجیح برای ما باشد و چهارمین اصل اخلاقی نیز چنین است که نیک و بد شما در همین دنیا به خودتان می رسد .