برگزاری جلسه دفاعیه پایان نامه دانش آموخته حوزه علمیه خواهران اصفهان

شناسه خبر : 28449

1395/03/31

تعداد بازدید : 555

برگزاری جلسه دفاعیه پایان نامه دانش آموخته حوزه علمیه خواهران اصفهان
زهره صادقی دانش آموخته سطح سه حوزه علمیه خواهران استان اصفهان از پایان نامه خود با عنوان «تفسیر ساختاری سوره مبارکه دهر» دفاع کرد.

این جلسه با داوری حجت الاسلام والمسلمین حمید الهی دوست و حضور استاد راهنما حجت الاسلام والمسلمین اصغر هادی و معاون پژوهش مدیریت حوزه علمیه خواهران استان اصفهان در محل سالن اجتماعات مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران استان اصفهان برگزار شد.

صادقی در دفاع از پایان نامه خود بیان کرد:یکی از بحث های تفسیری مورد توجه قرآن پژوهان معاصر نگاه ساختاری به سوره ها  در تفسیر قرآن است که به طور جزئی در تفاسیر متقدّمین و بیشتر در تفاسیر متأخّرین مورد توجه قرار گرفته است. بر مبنای این روشدر این تحقیق که با عنوان تفسیر ساختاری سوره­ی دهر می­باشد پیوند آیات سوره ی دهر مورد بررسی قرار گرفته است.

وی در ادامه افزود: با در نظر گرفتن ارتباط بین آیات، ساختار هماهنگ و منسجم سوره نشان داده شده که ارتباطی سامان مند و منطقی بین آیات است به طوری که  همه­ی آیات سوره در سایه ی یک هدف اصلی که همان غرض سوره است قرار می گیرند و می توان در یک نمودار درختی همه آیات را از طریق محورها و عنوان های فرعی به غرض اصلی اتصال داد.

صادقی همچنین اضافه کرد: به دنبال کشف غرض نهایی سوره دهر ابتدا از باب مقدمه به اجمال به برخی مفاهیم از جمله تفسیر ساختاری، مبانی و کارکردهای تفسیر ساختاری پرداخته و سپس راههای دست یابی و کشف غرض سوره ها، که در سوره دهر استفاده شده است به اجمال معرفی و در ادامه به اثبات مکی یا مدنی بودن این سوره پرداخته شده است.

دانش آموخته سطح سه حوزه علمیه خواهران در پایان اظهار داشت: هر یک از مفسران درباره ی مکی یا مدنی بودن سوره دهر با ارائه و استناد به روایات نظری مطرح کرده اند که با بررسی اقوال به نظر می رسد قول به مدنی بودن این سوره قوی تر است و ضمن پرداختن به بیان دیدگاه تفاسیر منتخب همچون تفسیر المیزان، نمونه، فی ظلال القرآن و... نسبت به غرض و ساختار سوره ی دهر و با توجه به پیوستگی آیات (لفظی و محتوایی) و ارتباط معنایی آیات ، از طریق روشهای علمی از جمله سیاق، مکی و مدنی بودن، فضای نزول سوره و شأن نزول و ... غرض اصلی سوره با عنوان تشویق انسانها به پیروی از دین خدا به دست می آید.