این جلسه با داوری حجت الاسلام والمسلمین جواد باغبانی و حضور استاد راهنما حجت الاسلام والمسلمین حبیب رضا ارزانی و استاد مشاور حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی رستمیان و معاون پژوهش مدیریت حوزه علمیه خواهران استان اصفهان در محل سالن اجتماعات مدیریت حوزه علمیه خواهران استان اصفهان برگزار شد.
زهرا عزیزی در دفاع از پایان نامه خود گفت: پژوهش حاضر با عنوان «بررسی چیستی خشونت در قرآن و عهد جدید» با استناد به آیات قرآن و کتب عهدجدید در جهت پاسخ به چیستیو ماهیت خشونت در این دو کتاب مقدس تدوین شده و به بررسی تطبیقی آن میپردازد.
وی افزود: تاکنون در زمینه چیستی و ابعاد آن تحقیق جامعی صورت نگرفته؛ لذا با توجه به اینکه معانی متعددی برای خشونت بیان شده، بحث از چیستی و ماهیت خشونت از دیدگاه کتب مقدس ضروری به نظر میرسد.
عزیزی اظهار داشت: خشونت از مفاهیمی میباشد که به دلیل کاربردهای لغوی، حقوقی و سیاسی دارای تعاریف مختلف است. خشونت صرف برخورد فیزیکی نیست بلکه اقدام غیرفیزیکی به صورت روانی و معنوی را نیز شامل میگردد.
وی هم چنین بیان کرد: نوع نگرش و تعاریف گوناگون از آن، موجب شده تا عدهای هرگونه برخورد خشن را خشونت به حساب آورند در حالی که مقابله با مجرمان از نظر عقلی کاری پسندیده است. خشونت و ظلم از دیدگاه قرآن دارای حقیقت ماهوی مشترک و مجازات مجرم و جنگ، که به ظاهر خشونتآمیز است، نسبتی با خشونت ندارد زیرا خاستگاه خشونت هر نوع رفتار و عملکرد تند و خشن نیست و این قوانین جهت حفظ امنیت و لازمه دوام اجتماع تشریع شده است.
دانش آموخته سطح سه حوزه علمیه خواهران استان اصفهان در ادامه دفاعیه خود افزود: اگرچه فرازهایی در عهدجدید به چشم میخورد که از رفتار محبتآمیز سخن به میان آورده با این حال، عدم دفاع در برابر متجاوز و نفی هرگونه شدت عمل توصیه نمیشود بلکه برخورد محبتآمیز مربوط به امور شخصی و برای تحکیم روابط اجتماعی است. نافرمانی خدا و نداشتن التزام عملی به اوامر الهی به عنوان مصادیق خشونت و زیربنای خشونت نسبت به دیگران، وجه مشترک در آموزه های هر دو کتاب مقدس به شمار میآید.