حجت الاسلام دکتر محمد یاری پور از اساتید حوزه های علمیه و مشاور مرکز مشاوره حوزه های علمیه اصفهان در این همایش توجیهی تربیتی با اشاره به آیه مبارکه "الرجال قوامون علی النساء"کلیدی ترین نکته در داشتن زندگی سالم را، حفظ اقتدار مرد در خانواده دانست و گفت: این امر باید همزمان توسط مرد و زن حفظ شود.
وی افزود: مرد باید وظایف مدیریتی خود را به نحو تام انجام دهد و زن باید تمام تلاشش این باشد که اقتدار مرد را در هر شرایطی مخصوصا سختی ها و اختلافات حفظ کند.
مشاور مرکز مشاوره حوزه های علمیه اصفهان، اضافه کرد: برای داشتن خانواده سالم، زن و مرد باید شناخت کافی نسبت به ویژگی های شخصیتی یکدیگر داشته باشند و تفاوت های فطری زن و مرد را درک کنند.
وی تصریح کرد: زن لطیف و ریزنگر است و مرد کلی نگر یا حواس پنج گانه و حواس عاطفی زن بسیار قوی تر از مرد است و یا اینکه مردان سریع تر و قوی تر و زنان آرامتر و ظریف تر هستند.
وی در ادامه در پاسخ به سوالات حاضران در رابطه با تربیت فرزند، کلیدیترین راهکارهای تربیتی فرزندان را دوست شدن با فرزند دانست و اصول این دوستی را هم رنگی، همراهی و بیداری و وقت شناسی عنوان کرد.
حجت الاسلام یاری پور، به والدین سفارش کرد: در شرایط مختلف و در هر سنی در مرحله اول تربیت با فرزندان خود همرنگ و همراه شوند و با درک شرایط مختلف بدانند که در چه شرایطی چگونه با فرزند خود رفتار کنند.
وی تاکید کرد: والدین در مورد فرزندان باید دستور دادن و امر و نهی کردن را به طور کلی کنار گذارند و مصداق عمل به عبارت "کونوا دعاة الناس بغیر السنتکم"شوند و این راهکار را باید به ویژه در تربیت دینی مد نظر داشت.
حجت الاسلام یاری پور، با اشاره به اینکه با فرزند به زبان خود او و هم دوره خود او حرف بزنید و رفتار کنید گفت: هرگز نخواهید که فرزند شما مانند دوران شما رفتار کند، به عبارت ساده تر با فرزندانتان به روز باشید.
وی تاکید کرد: همچنین در بیان مسائل شرعی پیشقدم شده و قبل از آنکه فرزندتان مسائل مورد نیازش را به طور نادرست و غیر کامل از محافل دوستانه یاد بگیرد؛ آنها را کاملا شفاف، دقیق و دوستانه برای فرزندتان شرح دهید و نیز زمینه دریافت صحیح آنرا از کلاس و رسانه برایش فراهم نمایید.
مشاور مرکز مشاوره حوزههای علمیه اصفهان، اضافه کرد: یکی دیگر از راهکارهای تربیتی را گرفتن حرص و ولع از فرزندان در قبال ارتکاب به خطاها و معاصی دانست و یاد آور شد: برای این امر کافی است که تعریف درستی از زمینه های اشتباه(مثل شبکه های اجتماعی) به فرزند ارائه دهید و او را کاملا توجیه کنید.
وی در پاسخ به سوالی در مورد فلسفه وجودی حوزه های علمیه تاکید کرد: اگر حوزه های علمیه خواهران نبود؛ فساد در جامعه امروز خیلی بیشتر به چشم می خورد.