برگزاری نشست اخلاقی باموضوع تجلی سیره عملی حضرت زهراس و تهذیب نفس در مدرسه علمیه خواهران کوثر اصفهان

شناسه خبر : 17839

1394/02/10

تعداد بازدید : 880

برگزاری نشست اخلاقی باموضوع تجلی سیره عملی حضرت زهراس و تهذیب نفس در مدرسه علمیه خواهران کوثر اصفهان
نشست اخلاقی باموضوع" تجلی سیره عملی حضرت زهرا(س) و تهذیب نفس" با حضور اساتید، کادر و طلاب درمدرسه علمیه خواهران کوثراصفهان برگزارشد.

دراین نشست،حجت الاسلام مهدی نیلی پور، استاد و پژوهشگر حوزه علميه گفت: انسانها در مسیر زندگی باید یک منبع تربیتی کامل انتخاب کنند و به آن تأسی نمایند که در مکتب تشیع، معصومین(ع) یک الگوی تربیتی کامل هستند.

وی افزود: اگر منبع تربیتی کاملی در زندگی انتخاب نشود، الگوهای کاذب و سراب گونه جایگزین آن خواهد شد.
وی درادامه عنوان کرد: جبهه باطل در طول تاریخ چهار روش مقابله با حق را به کار برده است که  شامل شیوه انکار یا بر اندازی، شیوه تشکیک، شیوه مشابه سازی و شیوه مقابله مستقیم و مبارزه می باشد.
حجت الاسلام مهدی نیلی پور تصریح کرد: اگر جبهه باطل  در شیوه انکار موفق نباشد با ایجاد شک در افراد ایجاد توقف می کند و به این شکل برآیند کار به نفع باطل خواهد بود، همچنان که قاعدین به دلیل شکی که در اذهان خود داشتند به یاری امام خود نشتافتند.
وی افزود : جبهه باطل در شیوه مشابه سازی، خدا و پیامبر و امام دروغین به مردم معرفی می کند و از طریق ایجاد الگوهای کاذب، خط فکری و روش زندگی ارائه می دهد، همچنان که اهل باطل در هر برهه ای از تاریخ با معرفی قهرمانانی دروغین، سعی در محو کردن قهرمانان واقعی داشته اند.
وی تأکید کرد: اگر ما نتوانیم شخصیت هایی مانند حضرت زهرا(س) را به عنوان الگوی تربیتی به جامعه معرفی کنیم، دنیای باطل ساکت نمی ماند و با مشابه سازی، تفکر جوان ما وآداب زندگی ما را مدیریت می کند.
وی یکی از اصول زندگی حضرت زهرا (س) را اصل سادگی عنوان کرد و افزود: ساده زیستی در همه ابعاد زندگی، می تواند برای انسان ها آرامش بخش باشد در حالی که فرهنگ غربی با ارائه شیوه تجمل علاوه بر این که مصرف را افزایش می دهد و جامعه را وابسته می کند.
 استاد و پژوهشگر حوزه علميه گفت: فرهنگ غرب با تعریف یک نظام طبقاتی برای زندگی انسان ها، باعث ایجاد فشار روانی برای افراد می شود، زیرا یکی از عوامل افسردگی ها و فشارهای روانی، مقایسه زندگی  خود با زندگی های تجملی می باشد.
وی افزود: ما باید با الگوگیری از زندگی حضرت زهرا(س)، در عین این که برای توسعه زندگی خود و جامعه تلاش می کنیم و از تنبلی دوری می نماییم، قانع باشیم و روح سادگی را از زندگی حذف نکنیم.
استاد و پژوهشگر حوزه علميه در ادامه با اشاره به این که یکی از علل تأخیر در ازدواج ها، فرار از مسئولیت است، بیان کرد: جوانان ما باید بدانند که روش زندگی حضرت زهرا (س)، بر اساس تعیش و رفاه نبوده است.
حجت الاسلام مهدی نیلی پور تصریح کرد: جوانان نیز نباید از کار فرار کنند تا تربیت شوند، مشکلات زندگی را تحمل کنند و کانون زندگی خود را گرم نگه دارند، به این ترتیب جامعه مزین به ادب فاطمی می شود.
وی افزود: ما باید بدانیم که اگر در زندگی خود با مشکلاتی روبه رو شدیم نیازی نیست آنها را به خانواده خود منتقل کنیم، بلکه می توانیم با کمک گرفتن از عوامل معنوی مانند قرآن، نماز، ذکر و تسبیحات، توان مقابله با مشکلات را از خداوند متعال طلب کنیم.
وی در پایان تأکید کرد: ما به هیچ وجه نمیتوانیم مانند حضرت زهرا(س) زندگی کنیم، اما می توانیم زندگی خود را به زندگی آن حضرت نزدیک کنیم، ساده زندگی کنیم، کار کنیم و از ابزار در حد ضرورت استفاده نماییم، هنری بیاموزیم و از آن برای خدمت به خلق خدا استفاده کنیم، فضای خانواده را با کار و تلاش و اخلاق نیک و احسان به خلق خدا گرم کنیم و با کمک گرفتن از معنویات درونمان را نورانی کنیم، امید است که خداوند حب دنیا را از قلب ما خارج کند.