برگزاری کارگاه هوش مصنوعی ویژه طلاب، در مدرسه علمیه تخصصی فاطمه الزهرا(س) اصفهان

شناسه خبر : 157444

1404/02/02

تعداد بازدید : 39

برگزاری کارگاه هوش مصنوعی ویژه طلاب، در مدرسه علمیه تخصصی فاطمه الزهرا(س) اصفهان
​کارگاه دو روزه «کاربرد هوش مصنوعی در تحقیق و پژوهش» با هدف ارتقاء مهارت‌های پژوهشی طلاب، به همت پژوهشکده الهیات و خانواده دفتر تبلیغات اسلامی و با مشارکت مدرسه علمیه تخصصی فاطمه الزهرا سلام‌الله‌علیها اصفهان برگزار شد. در این کارگاه، ۵۳ نفر از طلاب سطوح مختلف با ابزارهای کاربردی هوش مصنوعی و روش‌های نوین پژوهش علمی آشنا شدند.

به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران استان اصفهان، کارگاه تخصصی «کاربرد هوش مصنوعی در تحقیق و پژوهش» با همکاری پژوهشکده الهیات و خانواده دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان و مدرسه علمیه تخصصی فاطمه الزهرا سلام‌الله‌علیها، برگزار شد.

این کارگاه با هدف توانمندسازی طلاب سطوح دو، سه و چهار در بهره‌گیری از ابزارهای نوین پژوهشی، با حضور آقای سید محمد (مهیار) موسوی، کارشناس مدیریت دانش و علم‌سنجی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، و شرکت ۵۳ نفر از طلاب علاقه‌مند برگزار گردید.

در ابتدای این دوره، آقای موسوی با اشاره به روند تاریخی پیشرفت هوش مصنوعی، تصریح کرد: استفاده از هوش مصنوعی از زمانی که چرتکه به ماشین حساب تبدیل شد آغاز گردید و امروز با بهره‌گیری از ابزارهای پیشرفته، می‌توان بسیاری از امور از جمله تولید محتوا را با چند کلیک انجام داد.»

در ادامه، طلاب با ابزارهایی چون جستجوی پیشرفته Google، افزونه‌های کاربردی، و همچنین امکانات Google Drive، Google Keep و Google Alerts آشنا شدند و به صورت عملی مراحل استفاده از این ابزارها را تمرین کردند.

استاد دوره همچنین نحوه تبدیل فایل‌های PDF به Word با استفاده از ابزارهای گوگل، آموزش دسترسی به سایت‌های مبتنی بر هوش مصنوعی بدون استفاده از فیلترشکن از طریق «سایت شکن» و همچنین معرفی و کار با ابزار هوش مصنوعی فارسی «اولایی» را ارائه کرد که امکان بهره‌گیری از نسخه‌های پیشرفته‌ای مانند Gemini، ChatGPT و Copilot را با هزینه‌ای مناسب فراهم می‌سازد.

یکی از بخش‌های اصلی کارگاه، آموزش اصول «دستورنویسی» برای دریافت پاسخ‌های دقیق از ابزارهای هوش مصنوعی بود؛ به‌گونه‌ای که طلاب بتوانند از این فناوری در مراحل مختلف مقاله‌نویسی، از جمله موضوع‌یابی، منبع‌یابی، تحلیل داده و نگارش علمی بهره‌مند شوند.

در پایان کارگاه نیز چند پایگاه علمی و پژوهشی معتبر برای دریافت مقالات و کتاب‌های فارسی و انگلیسی، از جمله SemanticScholar، ResearchGate، Google Books، Google Scholar و Lipogenesis معرفی شد و طلاب به صورت عملی تمریناتی در زمینه جستجو و دانلود منابع علمی انجام دادند.