به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران استان اصفهان، دکتر عظیم هاشمزاده، کارشناس و مشاور در زمینه مسائل خانواده، صبح امروز در نخستین نشست از مجموعه نشستهای مربوط به سبک زندگی با عنوان "سواد عاطفی" به بررسی این موضوع در جمع اساتید، طلاب، مبلغات و خانوادههای آنان در مدرسه علمیه زهراییه نجفآباد پرداخت.
وی ریز موضوعات مرتبط با سواد عاطفی را شامل درک هیجانات، مدیریت هیجانات، خودشناسی و خودکنترلی معرفی کرد و گفت: این مباحث میتواند به ما در انجام کنشها و واکنشهای صحیح در زندگی خصوصی و اجتماعی کمک کند.
هاشمزاده خودشناسی را از ارکان اصلی دستیابی به سواد عاطفی خواند و با استناد به حدیث امیرالمؤمنین (ع) که فرمودند:«مَن عَرَفَ نَفسَهُ فَقَد عَرَفَ رَبَّه»، بیان داشت: در دین و فرهنگ غنی اسلامی، توجه به خداشناسی و خودشناسی میتواند راهگشای مشکلات معنوی و مادی، به ویژه مسائل خانوادگی باشد. همچنین، عدم شناخت فرد از خود میتواند منجر به بروز مشکلات عاطفی شود.
کارشناس و مشاور مسائل خانواده با اشاره به مثالها و نمونههایی که بهطور مستقیم شاهد آنها بوده است، توضیح داد که چگونه هر فرد میتواند با آگاهی از تیپ شخصیتی خود، از بروز مشکلات عاطفی در خانواده و جامعهاش جلوگیری کند.
هاشمزاده این موضوع را از ملزومات درک هیجانات و یادگیری نحوه برخورد صحیح دانست.
خودشناسی، کلید دستیابی به سواد عاطفی در زندگی خانوادگی و اجتماعی
کارشناس مسائل خانواده، در نخستین نشست از مجموعه نشستهای "سواد عاطفی" به بررسی اهمیت درک و مدیریت هیجانات و خودشناسی در زندگی خصوصی و اجتماعی پرداخت و تأکید کرد که شناخت خود میتواند به حل مشکلات عاطفی و خانوادگی کمک کند.